Brasserie het Gemaal: culinair genieten in Halfweg

Brasserie het Gemaal ligt naast het monumentale stoomgemaal aan de Ringvaart in Halfweg. Het is een plek om culinair te genieten aan het water. Je kunt zelfs aanmeren met je eigen boot bij dit paviljoen. Geniet van mooie wijnen en seizoensgerechten. Het Gemaal is de hedendaagse ontmoetingsplek op een historische locatie in Haarlemmermeer. Het restaurant is zeven dagen per week geopend voor lunch en diner.
Brasserie het Gemaal logo op het raam

Seizoensgebonden gerechten

Het menu van Brasserie het Gemaal wordt drie keer per jaar aangepast en volgt de seizoenen. Ze werken met verse producten en ingrediënten. Het menu van de chef en een Chef'special zijn wisselend met seizoensingrediënten. De keukenbrigade heeft ook de vrijheid om producten te combineren. Ze proberen deze graag uit op jou als gast en verrassen je graag tijdens lunch of diner.

 

Oude loods nu restaurant in Halfweg

In 1852 was de huidige brasserie in gebruik als een oude timmer- en houtloods. Het gedeelte waar het restaurant nu gevestigd is, was de timmerloods. Het keukengedeelte is ondergebracht in de voormalige houtloods. De loods was daarnaast opslag voor kruiwagens en dergelijke. Ook was er een botenloods.  Deze is afgebroken toen het restaurant startte zodat er plaats was voor een terras aan het water. Dit pand heeft dus veel geschiedenis. Het naastgelegen stoomgemaal Halfweg nog meer! Het gemaal draait regelmatig nog en is te bezoeken voor een rondleiding.

Brasserie het Gemaal

Fijne service

In Brasserie het Gemaal zorgt het personeel ervoor dat jij als gast centraal staat. Dat stralen ze uit! De brasserie is een gezellige ontmoetingsplaats. Het personeel heeft zichtbaar plezier in hun vak en passie voor de producten. De keukenbrigade gaat regelmatig naar vakbeurzen en speciaalzaken om ideeën op te doen. Daarnaast blijven de medewerkers zich verbeteren en ontplooien. Zodat zij jou een mooie culinaire ervaring kunnen meegeven.

twee vrouwen proosten in Brasserie het Gemaal
Medewerkers van Brasserie het Gemaal zetten drankjes op de bar

Arrangementen bij Brasserie het Gemaal Halfweg

Bij Brasserie het Gemaal kun je ook verschillende arrangementen reserveren. Kom je met een grotere groep van meer dan 30 personen? Dan is de locatie van het naastgelegen stoomgemaal beschikbaar voor een walking diner, feesten en partijen. Voor groepen met minder dan 30 personen kunt je gewoon terecht in het restaurant of in de serre. De catering van Brasserie het Gemaal verzorgt jouw feest of partij.

 

Heb jij al zin in een avond culinair genieten aan het water? Ontmoet en geniet in Brasserie het Gemaal.

Contact

Brasserie het Gemaal
Haarlemmermeerstraat 6
1165 HJ Halfweg
Nederland