Stadspark Hoofddorp: het groene hart van het centrum

Wil je even lekker tot rust komen en genieten van een mooi stuk natuur middenin het drukke stadscentrum? Breng dan een bezoekje aan Stadspark Hoofddorp: een groen pareltje waar ontspanning, sportiviteit en natuur samenkomen. De ideale plek voor mensen uit de buurt om te recreëren, maar ook voor bezoekers van Hoofddorp de moeite waard om langs te komen.
Zon in groene omgeving in het wandelbos

Het wandelbos

In het wandelbos van Stadspark Hoofddorp kun je echt even lekker tot rust komen. Als oudste bos van de Haarlemmermeer heeft het een rijke geschiedenis. Wandel tussen de 100 jaar oude bomen, over de romantische glooiende paden en langs de idyllische pondjes. De paden verbinden Station Hoofddorp met Hoofddorp Centrum en brengen je langs de kinderboerderij De Boerenzwaluw en langs De Fruittuinen. Het wandelbos leent zich ook uitstekend voor de actieveling. Hardlopen, bootcampen, fietsen of skeeleren, in deze groene omgeving kan het allemaal.

Fruittuinen

De Fruittuinen wil je bij je bezoek aan het Stadspark Hoofddorp niet overslaan. Deze historische boomgaard is al een eeuw oud en is daarmee de oudste hoogstamfruitboomgaard van heel Nederland. Bewonder de fruitbomen en voel je vrij om appels, bramen en bessen te plukken. In het voorjaar is de bloesemperiode en de fruitbomen staan dan prachtig in bloei. Dat levert prachtige plaatjes op en wil je niet missen.

Kinderboerderij De Boerenzwaluw

Lekker een dagje weg met de kinderen? Ga langs bij Kinderboerderij De Boerenzwaluw in Stadspark Hoofddorp! Deze kinderboerderij heeft maar liefst elf verschillende diersoorten die je mag bekijken en aaien. Ook vind je er de Belevingstuin: een tuin vol met groente, fruit, kruiden en insecten. Ook kun je er lokale producten kopen.

Schaap met lammetje in de wei

Toekomst

Het Stadspark Hoofddorp is nu al een fantastische locatie om samen of alleen tot rust te komen en te recreëren, maar de gemeente Haarlemmermeer werkt het komende jaar hard om het park nog mooier te maken. Er komen picknickweides, speelplaatsen en mooie wandelroutes. Ook komt er een prachtige vlindertuin. Lees meer over de ontwikkelingen van Stadspark Hoofddorp. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het Stadscentrum? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorp.