Voor deze 5 evenementen blijf je in Haarlemmermeer

Ben jij al plannen aan het maken voor de zomer? In dat geval is het handig om te weten wat er allemaal te doen is in Haarlemmermeer. Op die manier mis je geen uniek evenement terwijl je ergens anders op vakantie bent! Er is namelijk veel te beleven in de omgeving: van gezellig muziekfestival tot inspirerende woonbeurs. Voor deze vijf bijzondere evenementen in Haarlemmermeer hoef je helemaal niet ver te reizen. En kun je gewoon in eigen gemeente blijven!
vt woon&desgin beurs
Libelle Zomerweek tuin
1

Libelle Zomerweek

De populaire Libelle Zomerweek is hét ultieme feest voor vriendinnen, zussen, moeders, dochters en collega’s! Je kunt hier kijken naar optredens van Mart Hoogkamer, BENR, Hansen Tomas en Belle Perez. Ook kun je inspirerende workshops volgen, zoals fancy mocktails maken of leren ontstressen door ademhalen. Daarnaast is er natuurlijk volop te shoppen! De Libelle Zomerweek vindt plaats op de evenementenlocatie Expo Haarlemmermeer. Dit opvallende glazen gebouw werd tijdens de Floriade 2002 opgericht. De ruimte heeft een oppervlakte van maar liefst 26.000 vierkante meter en heeft zelfs een auditorium. Perfect dus voor een groot event zoals de Libelle Zomerweek.

Waar: Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Wanneer: 23 t/m 29 mei 2024

paard dat meedoet aan de kortebaandraverij Hoofddorp
2

Kortebaandraverij Hoofddorp

Kortebaandraverij Hoofddorp is een spectaculair evenement voor paardenliefhebbers. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op de Kruisweg in Hoofddorp. Deze weg wordt dan volledig omgetoverd tot draafbaan. Je kunt gewoon een kijkje komen nemen. De paarden vanaf de zijlijn enthousiast aanmoedigen en wedden op het paard dat volgens jou gaat winnen. Voor slechts een euro kun je al mee wedden. Hou je van paarden en actie? Dan wil je dit evenement niet missen!

Waar: Kruisweg, Hoofddorp

Wanneer: 15 juli 2023

Meerlive festival
3

Meerlive

In het centrum Hoofddorp vindt ieder jaar vindt een enorm gezellig muziekevenement plaats. Tijdens MeerLive festival kun je genieten van muziek van de beste Nederlandse en internationale artiesten. Van Xander de Buisonjé en René Froger tot Guus Meeuwis en Kane. Maar er zijn ook veel buitenlandse acts te zien tijdens MeerLive. Denk aan bekende muzikanten als The Trammps en Jocelyn Brown. Op de zondagavond sluit Wolter Kroes zoals elk jaar het festival af. MeerLive is altijd weer een groot feest, waar je absoluut bij moet zijn.

Waar: Hoofddorp

Wanneer: 8, 9 en 10 september.

Theaterfestival de grazende zwaan
4

Grazende Zwaan

Op theaterfestival Grazende Zwaan kun je de leukste voorstellingen bijwonen in de polder. De programmering is voor jong en oud: van straattheater en landgoedtheater tot een boerenconcert in een monumentale schuur. Je kunt het hier allemaal beleven! Naast de verschillende voorstellingen vind je op het terrein ook verschillende terrassen en foodtrucks. Hier kun je heerlijk zitten om te genieten van een hapje en een drankjes. Zo kun je hier de hele dag, of zelfs het hele weekend, een geweldige tijd hebben. Dit bijzondere theaterprogramma wordt gehouden op de monumentale boerderij van landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Op deze unieke plek voelt het direct alsof je op vakantie bent!

Waar: Landgoed Kleine Vennep, Nieuw-Vennep

Wanneer: 9 en 10 september 2023

vt woon&desgin beurs
5

vt wonen&design beurs

Op de populaire vt wonen&design beurs kun jij je laten inspireren. De ruim 250 woonmerken voorzien jou van het laatste woonnieuws en de gaafste woontrends. Ook vind je hier veel handige tips voor je verbouwing en kun je naar hartenlust shoppen. Deze woonbeurs vindt plaats op de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, waar je 25.000 m2 aan wooninspiratie kunt verwachten. Wees er dus bij en doe hier inspiratie op voor jouw droomhuis!

Waar: Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Wanneer: 3 t/m 8 oktober 2023