Kortebaandraverij Hoofddorp - Dé paardenwedren met harddravers in Haarlemmermeer

Ben jij gek op paarden en waag je weleens een gokje? Dan is Kortebaandraverij Hoofddorp een interessant evenement voor jou! Een kortebaandraverij is een paardenwedren met harddravers. De wedstrijd wordt niet op een normale drafbaan gehouden maar op een speciaal parcours in een straat of op een weiland. Dit jaar wordt hij weer gehouden op de Kruisweg in Hoofddorp. Beleef deze spannende wedstrijd! 
kortebaandraverij winnaars

Wat valt er te beleven tijdens Kortebaandraverij Hoofddorp 

Benieuwd hoe zo’n wedren precies in zijn werk gaat? Het is vrij simpel! Tijdens de wedstrijd spelen er telkens twee paarden in een rechte lijn van ongeveer 300 meter lengte, volgens het zogenaamde ‘knockout’ systeem. Het paard die als eerste twee ritten heeft gewonnen gaat door naar de volgende omloop. 

In de eerste omloop van een kortebaan starten niet meer dan 24 paarden. Per omloop vallen er telkens paarden af. De paarden die winnen gaan door naar de volgende ronde. Door middel van een loting wordt de startpositie bepaald voor de volgende omloop. Deze loting vindt plaats direct na de race. Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende keurmeesters die erop toezien dat het paard volgens de voorschriften draaft. 

Feeling lucky? Er kan tijdens de wedstrijd ook worden gewed! Je kunt vanaf € 1,- inzet al meedoen. Vraag de racecards op via de organisatie om jouw winnende paarden door te geven. 

kortebaandraverij race
kortebaandraverij race dichtbij

Waar en wanneer?

Het Kortebaandraverij evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni 2024. De locatie is aan de Kruisweg in Hoofddorp. Beleef dit traditionele event en wie weet – je zou zomaar eens kunnen wedden op het winnende paard! 

Contact

Kortebaandraverij Hoofddorp
Nederland