The Farm Kitchen Hoofddorp: jouw lunch rechtstreeks van de boer

The Farm Kitchen is een lunchrestaurant bij station Hoofddorp. Hier komen de ingrediënten rechtstreeks van de boer. Het restaurant is opgezet door groentechefkok Jonathan Karpathios. Hij was al jaren de drijvende kracht achter Vork & Mes in Hoofddorp. Vijf dagen per week kun je in het mooie Feng Shui-interieur lunchen. Lunchen bij The Farm Kitchen is de ideale energieopwekker voor op je werkdag!
3 kleurrijke gerechten van de farm kitchen

Filosofie Jonathan Karpathios  

Het team van The Farm Kitchen heeft een hele filosofie bij hun restaurant. Ze halen alle ingrediënten rechtstreeks bij een boer binnen een straal van slechts 20 kilometer. Uit Nieuw-Vennep komen bijvoorbeeld al 12 ingrediënten. Dit concept gebruikte oprichter Jonathan Karpathios al bij zijn vorige restaurant in Hoofddorp. Door kortere voedselketens is er minder CO2-uitstoot en blijven ingrediënten supervers. The Farm Kitchen was een pop-up restaurant maar inmiddels een gevestigde naam! 

 

Feng Shui interieur 

The Farm Kitchen heeft nog een tweede filosofie, namelijk dat gezond en voedzaam eten belangrijk is voor jouw energie op je werkdag. Door goed te eten ga je beter functioneren. Je bent productiever en scherper! The Farm Kitchen zit daarom tegenover Station Hoofddorp waar veel bedrijven gevestigd zijn. De ideale onderbreking en plek om samen met je collega’s of relaties te lunchen. De Oosterse leer Feng Shui is doorgevoerd in het interieur van The Farm Kitchen. Daarom zie je veel ronde vormen en natuurlijke materialen zoals bamboe in het restaurant. Door de grote raampartijen is er veel licht en planten geven de ruimtes letterlijk lucht.  

Stapel gezonde wraps van de Farm Kitchen
Interieur Farm Kitchen met tafels en stoelen
Interieur farm Kitchen

Menukaart The Farm Kitchen 

Op de buffetten van The Farm Kitchen vind je zeven soorten gerechten. Je kunt kiezen uit wraps, soepen, salades, sappen, pizza's, sandwiches of een warme maaltijd. De ingrediënten wisselen per seizoen en zijn afhankelijk van het aanbod van de boeren. Populair is de saladebar waar je zelf je salade samenstelt. Je kiest de koolhydraten zoals couscous of quinoa, dan de sla en daarna voeg je de verse groentes, spreads en zaden toe. Je hebt zo altijd een voedzame en pure salade naar je eigen smaak!  

 

The New Generation Chef 

The Farm Kitchen is de drijvende kracht achter de competitieve The New Generation Chef. Zij leiden hiermee jong talent op om op een nieuwe innovatieve manier te koken met aandacht voor de aarde. Zoals met plantaardige ingrediënten die rechtstreeks van de boer komen. De talenten zie je ook regelmatig in The Farm Kitchen aan het werk zodat zij daar vlieguren maken. Ben jij klaar voor een lunch rechtstreeks van het land in Haarlemmermeer? 

Contact

The Farm Kitchen
Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp
Nederland