De lekkerste en mooiste streekproducten van Haarlemmermeer koop je hier

Bij landwinkels op de boerderij kun je verse producten rechtstreeks bij de boer kopen. Wij zetten de leukste plekken waar je streekproducten in Haarlemmermeer kunt shoppen voor je op een rij. Van vers fruit en groente direct van het land tot heerlijke streekproducten en de mooiste biologische bloemen. Bekijk welke producten je bij welke winkel vindt!
Streekproducten
Man plukt aardbei en doet hem in bakje bij Van Reeuwijk Fruit en Flowers Bron: Visit Haarlemmermeer
1

Bloemen en fruit

De bloemenwinkel bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes biedt heerlijk fruit en de mooiste bloemen aan. Voor de pioenrozen reizen er zelfs klanten vanuit het hele land naar Abbenes! Ook kun je in de winkel allerlei streekproducten kopen, zoals limonadesiroop, jam en dessertsaus. In het voorjaar zijn er bovendien heerlijke verse asperges verkrijgbaar en in het najaar vind je hier zoete stoofperen. 
 

Adres: Van Reeuwijk Fruit & Flowers, Hoofdweg 1475, 2157 PA Abbenes

Rozen en Radijs
2

Biologische rozen

Bij Rozen & Radijs in Burgerveen vind je de mooiste verse biologische rozen. Direct uit de kas en te koop in de eigen winkel. De familie Vis staat hier 365 dagen per jaar voor je klaar om jouw persoonlijk advies te geven over hun rozen. Naast de prachtige rozen kun je in de winkel ook terecht voor bruidsbloemen, rouwbloemen, bijzondere boeketten en bloempotten. 
 

Adres: Rozen & Radijs, Aalsmeerderweg 938, 2154 ME Burgerveen

Korenmolen De Eersteling
3

Versgemalen meel en bakproducten

Korenmolen De Eersteling is een uniek monument in Hoofddorp. Deze authentieke molen is nog steeds in bedrijf en je kunt het versgemalen meel rechtstreeks bij de molenaar kopen! Bij de winkel van Molen de Eersteling kun je niet alleen terecht voor diverse soorten meel. Ook vind je hier heerlijke broodmixen, pannenkoekenbeslag, cakemixen, honing en verse eieren. Alles wat je nodig hebt om de lekkerste broden en taarten te maken! 
 

Adres: Korenmolen De Eersteling, Hoofdweg 741, 2131 MA Hoofddorp 

Van Wees
4

Kaas

Op de authentieke Kaasboerderij Van Wees in Nieuw-Vennep wordt heerlijke boerenkaas gemaakt met melk van eigen koeien. Zodra je deze kaas zelf proeft, zal je merken dat ambachtelijke verse kaas echt het lekkerste smaakt! In het kleine winkeltje op het erf liggen de kazen al klaar. Natuurlijk mag je altijd even proeven voor je je keuze uit de verschillende soorten kaas maakt. Naast jonge en oude kaas maakt Kaasboerderij Van Wees zelf ook heerlijke kruidenkazen. Je vindt hier dus altijd wel iets speciaals. 
 

Adres: Kaasboerderij Van Wees, Rijnlanderweg 1166, 2153 KC Nieuw-Vennep

Palingrokerij
5

Paling

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens in Burgerveen is een begrip in de wijde omgeving. In dit familiebedrijf wordt namelijk elke dag de beste verse paling uit Haarlemmermeer op ambachtelijke wijze gerookt! Eigenaar Dirk Eveleens doet dit al meer dan 50 jaar. Hij koopt paling die in zuiver water wordt gekweekt en bewaart de vis in speciale bunnen die in de Ringvaart hangen. Naast paling kun je in de winkel ook terecht voor verse zalm, makreel, garnalen, of natuurlijk een heerlijk broodje paling. 
 

Adres: Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens, Leimuiderdijk 227, 2154 MN Burgerveen

Asperges Shutterstock
6

Asperges

Wat is er in het seizoen lekkerder dan verse asperges? Verse Asperges uit de streek! Inderdaad: voor de lekkerste asperges hoef je niet helemaal naar Limburg. Daarvoor kun je in de buurt terecht bij Meer Asperges in Lijnden. Van eind maart tot en met eind juni kun je hier dagelijks langs. Meer Asperges staat bekend om zijn heerlijke verse asperges. In het seizoen vind je ze in de winkel dagelijks vers. Dat niet alleen, je vindt hier ook aardbeien, soep en streekproducten. Ga jij een kijkje nemen?

Adres: Meer Asperges, Hoofdweg Oostzijde132, 1175 LC Lijnden

Aardappelen Shutterstock
7

Aardappelen

Een aardappeltje uit de muur? Geen probleem bij de automaat op het erf van boer Buitenhuis. Het is echt de leukste manier om verschillende piepers te kopen. Van rood tot geel, van stamppotaardappelen tot frietaardappelen, kruimig en vastkokend, in zakken van 5 of 10 kilo. Je kunt hier niet alleen terecht voor verse aardappelen uit Haarlemmermeerse bodem. De automaat biedt ook scharreleieren, uien, ambachtelijk gemaakte chips en in de winter bruine bonen. De automaat is makkelijk te gebruiken.

Adres: De Pieperautomaat, Turfspoor 160, 2165AX Lisserbroek

Eieren en mayonaise Lumen Photo
8

Eieren en kaas

Fiets je door Zwaanshoek en zie je een grote kip in de tuin? Dan ben je bij de Versautomaat voor eieren en zuivel! Hier haal je je eieren en kaas gewoon uit de muur. Verse scharreleieren en de lekkerste verse kazen van Kaasboerderij Van Harten. Je vindt de versautomaat bij Pluimveehouderij Brockhoff. Het is een echte aanrader! De automaat is zes dagen per week geopend (zondag gesloten) van 07.30 tot 18.00 uur. Neem wel contant geld mee, want je kunt hier alleen cash betalen!

Adres: Versautomaat Zwaanshoek, Spieringweg 1143, 2136 LP Zwaanshoek