De lekkerste en mooiste streekproducten van Haarlemmermeer koop je hier

Bij landwinkels op de boerderij kun je verse producten rechtstreeks bij de boer kopen. Wij zetten de leukste plekken waar je streekproducten in Haarlemmermeer kunt shoppen voor je op een rij. Van vers fruit en groente direct van het land tot heerlijke streekproducten en de mooiste biologische bloemen. De beste producten vind je bij deze winkels!
Streekproducten
Man plukt aardbei en doet hem in bakje bij Van Reeuwijk Fruit en Flowers
1

Van Reeuwijk Fruit & Flowers

De bloemenwinkel bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes biedt heerlijk fruit en de mooiste bloemen aan. Voor de pioenrozen reizen er zelfs klanten vanuit het hele land naar Abbenes! Ook kun je in de winkel allerlei streekproducten kopen, zoals limonadesiroop, jam en dessertsaus. In het voorjaar zijn er bovendien heerlijke verse asperges verkrijgbaar en in het najaar vind je hier zoete stoofperen. 
 

Adres: Van Reeuwijk Fruit & Flowers, Hoofdweg 1475, 2157 PA Abbenes

Rozen en Radijs
2

Rozen & Radijs

Bij Rozen & Radijs in Burgerveen vind je de mooiste verse biologische rozen. Direct uit de kas en te koop in de eigen winkel. De familie Vis staat hier 365 dagen per jaar voor je klaar om jouw persoonlijk advies te geven over hun rozen. Naast de prachtige rozen kun je in de winkel ook terecht voor bruidsbloemen, rouwbloemen, bijzondere boeketten en bloempotten. 
 

Adres: Rozen & Radijs, Aalsmeerderweg 938, 2154 ME Burgerveen

Elisabeth-Hoeve
3

Elizabeth-Hoeve

Het agrarische boerenbedrijf Elizabeth-Hoeve in Nieuw-Vennep van de Gebroeders Ham heeft een eigen landwinkel. Hier kun je de lekkerste producten shoppen. Denk bijvoorbeeld aan verse eieren, aardappelen en uien rechtstreeks van de boer. Ook verkoopt de winkel perfecte frietaardappelen, stevige goudgele uien en nog veel meer kwaliteitsproducten. 
 

Adres: Elizabeth-Hoeve, Hoofdweg 1379, 2151 MA Nieuw-Vennep

de Landyn
4

De Landyn

De Landyn is een biologische tuinderij met boerderijwinkel en zorgboerderij in Zwaanshoek. Bij de boerderijwinkel van de Landyn kun je terecht voor eigen geteelde groenten, kruiden en fruit uit de buurt. Daarnaast vind je hier een ruim assortiment aan biologische levensmiddelen. Zoals pasta, rijst en muesli, maar ook overheerlijke streekproducten zoals kaas, jam en honing.  
 

Adres: De Landyn, Spieringweg 1228, 2136 LR Zwaanshoek

Korenmolen De Eersteling
5

Korenmolen De Eersteling

Korenmolen De Eersteling is een uniek monument in Hoofddorp. Deze authentieke molen is nog steeds in bedrijf en je kunt het versgemalen meel rechtstreeks bij de molenaar kopen! Bij de winkel van Molen de Eersteling kun je niet alleen terecht voor diverse soorten meel. Ook vind je hier heerlijke broodmixen, pannenkoekenbeslag, cakemixen, honing en verse eieren. Alles wat je nodig hebt om de lekkerste broden en taarten te maken! 
 

Adres: Korenmolen De Eersteling, Hoofdweg 741, 2131 MA Hoofddorp 

Van Wees
6

Kaasboerderij Van Wees

Op de authentieke Kaasboerderij Van Wees in Nieuw-Vennep wordt heerlijke boerenkaas gemaakt met melk van eigen koeien. Zodra je deze kaas zelf proeft, zal je merken dat ambachtelijke verse kaas echt het lekkerste smaakt! In het kleine winkeltje op het erf liggen de kazen al klaar. Natuurlijk mag je altijd even proeven voor je je keuze uit de verschillende soorten kaas maakt. Naast jonge en oude kaas maakt Kaasboerderij Van Wees zelf ook heerlijke kruidenkazen. Je vindt hier dus altijd wel iets speciaals. 
 

Adres: Kaasboerderij Van Wees, Rijnlanderweg 1166, 2153 KC Nieuw-Vennep

Palingrokerij
7

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens in Burgerveen is een begrip in de wijde omgeving. In dit familiebedrijf wordt namelijk elke dag de beste verse paling uit Haarlemmermeer op ambachtelijke wijze gerookt! Eigenaar Dirk Eveleens doet dit al meer dan 50 jaar. Hij koopt paling die in zuiver water wordt gekweekt en bewaart de vis in speciale bunnen die in de Ringvaart hangen. Naast paling kun je in de winkel ook terecht voor verse zalm, makreel, garnalen, of natuurlijk een heerlijk broodje paling. 
 

Adres: Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens, Leimuiderdijk 227, 2154 MN Burgerveen

Wickevoorter Stadsboeren
8

De Wickevoorter Stadsboeren

De Wickevoorter Stadsboeren in Cruquius vind je op Landgoed Wickevoort, een nieuwe duurzame woonwijk. Omringd door de oudste bomen van de Haarlemmermeer ontstaat hier een nieuwe gemeenschap. Bij De Wickevoorter Stadsboeren kun je terecht voor lokaal geteelde producten. Denk aan verse eieren, vlees van biologische kippen en varkens, groenten, kruiden en zelfs bloemen. Allemaal geteeld volgens duurzame biologisch-dynamische principes. 
 

Adres: De Wickevoorter Stadsboeren, Spieringweg 646, 2142 ED Cruquius