Broedplaats BOGOTÁ in Halfweg: een creatieve hotspot

In Halfweg is kunstbroedplaats BOGOTÁ sinds een aantal jaar gevestigd. Een grote verzamelplaats van allerlei creatieven die hun ambacht hier uitoefenen. Kunstenaars, ondernemers, muzikanten; je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben Bogotá als uitvalsbasis en ontmoetingsplaats. Maar ook voor inwoners is hier geregeld iets te doen. Meer weten over deze locatie? Lees dan snel verder!
Loods van BOGOTA over het water gefotografeerd.

Aan de Ringvaart in Halfweg bevindt zich BOGOTÁ. Bestaande uit twee gebouwen met ateliers en kantoren, een loods met exposities en een grote hangar met onder andere containerateliers, muziekstudio’s en grote ateliers. Deze combinatie maakt dit al een bijzondere locatie. Maar wie Bogotá echt maken tot wat het is, zijn de 180 huurders. Samen vormen zij het hart van Bogotá en bouwen zij een prachtige community. Hierdoor ontstaan veel mooie samenwerkingen tussen verschillende disciplines zoals muzikanten die door een van de animatoren en filmproducenten de mooiste videoclips laten maken.

Fotomuur in gang van BOGOTA
Blokkenkunst aan de muur en op de tafel.
Potten in wandkast.
Loods met zeecontainers en ateliers.
Hangstoel en kunstige muur.

Ook voor bezoekers veel leuke activiteiten

Er gebeurt het hele jaar van alles voor huurders en bezoekers uit Haarlemmermeer. In de zomer is een leuke zomermarkt georganiseerd tijdens de midzomernacht, met muziek, foodtrucks en kunst. Ook zijn er veel exposities, bijvoorbeeld in de grote loods. Hier vinden ook veel concerten plaats, bijvoorbeeld van de muzikanten. Het bijzondere aan deze kunstbroedplaats ten opzichte van andere vergelijkbare locaties is dat deze permanent is. Dus ook de komende jaren zal hier genoeg leuks te beleven zijn. Houd onze agenda in de gaten voor de leukste activiteiten.

Adres van kunstbroedplaats BOGOTÁ

Kunstbroedplaats BOGOTÁ
Haarlemmerstraatweg 79
1165 MK Halfweg
Nederland