Cultuurgebouw: het podium van Hoofddorp

Het Cultuurgebouw Hoofddorp is het culturele hart van Haarlemmermeer. Met vijf theaterzalen is hier altijd iets te zien en beleven. In het complex zijn Schouwburg, Galerie en Filmhuis De Meerse, Bibliotheek Haarlemmermeer, Poppodium Duycker, Podium voor Architectuur en het Duyckercafé gevestigd. Alle vormen van kunst en cultuur komen hier samen.
Voorkant buiten van het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein met grote letter C voor pand

Podium en theater Hoofddorp 

Op het podium van De Meerse en Duycker is muziek, theater en dans meerdere keren per week te zien. Laat je verrassen door bekend en onbekend talent. Voor een film op het witte doek kun je bij De Meerse ook neerstrijken. Wil je zelf meedoen aan een cursus of je muziekskills verbeteren? Via Het Cultuurgebouw kan jong en oud zich inschrijven voor workshops en lessen. Ook zijn veel amateurverenigingen hier gevestigd. Een boek lenen kan in de bibliotheek. Uiteraard mag je daar ook studeren en werken.  

 

De Meerse schouwburg

Met twee zalen biedt Schouwburg De Meerse jou de kans om landelijke voorstellingen te zien. Klap mee bij een theaterconcert of huil tranen van het lachen bij de bekendste cabaretiers. In de grote zaal zijn 520 plekken en in de kleine zaal ook nog eens 270. Wil je een nog intiemere ervaring? Ga dan naar het Oude Raadhuis. Dit springplankpodium geeft alle ruimte aan jong talent.  

Cultuurgebouw in de avond.

Live muziek in Hoofddorp: Poppodium Duycker 

De popcultuur in de gemeente Haarlemmermeer heeft een boost gekregen sinds 2011. Poppodium Duycker heeft met ruim 200 evenementen per jaar en een zaal voor 750 bezoekers enorm aan de weg getimmerd voor meer livemuziek in Hoofddorp. Allerlei bands van metal tot jazz, pop en ska komen langs. Kijk voor de agenda op de website!   

Popcafé Duykercafé 
 

Wil jij een biertje drinken  tussen de muzikanten? Duyckercafé is de ontmoetingsplek voor muzikanten uit de regio. Terwijl jij een lokaal biertje drinkt, kun je zomaar belanden in een spontane jamsessie. Ook zijn er regelmatig pubquizen, vinyl nights en treden er dj’s op na een voorstelling in de schouwburg of het poppodium.  

Kunst en muurschildering Cultuurgebouw 

In Galerie De Meerse zijn jaarlijks tien wisselende exposities van hedendaagse kunst te bekijken. Fotografie, beelden of installaties. De exposities zijn steeds wisselend en te bekijken van woensdag tot zaterdag. Vanaf ver zie je de metershoge muurschildering van Sidney Waerts al op de toren van het Cultuurgebouw. Zwanen stellen symbolisch de link voor naar luchthaven Schiphol.  

Tot slot zijn in het gebouw de Bibliotheek, Spel-o-theek, Podium voor Architectuur en My Generation Café gevestigd. Combineer cultuur met winkelen in Winkelstad Hoofddorp en bezoek het Cultuurgebouw!  

Contact

Het Cultuurgebouw
Raadhuisplein 3-9
2132TZ Hoofddorp
Nederland