Galerie De Tuinkamer: kunstgalerie middenin Hoofddorp

In de Hoofddorpse wijk Pax vind je Galerie De Tuinkamer. Een kleinschalige kunstgalerie waar elke drie maanden een nieuwe expositie te zien is. Een uitgebouwde garage en aangrenzende tuin bieden onderdak aan werken van nationale en internationale kunstenaars. Meer weten over deze galerie? Lees dan snel verder!
Weerspiegeling in water in de tuin van de galerie

Over de oprichters

Piet en Els Dees zijn in 2016 begonnen met hun kunstgalerie aan huis. Na hun pensioen besloten zij deze stap te zetten, om hun hobby om te zetten in iets tastbaars. Hun uitgebouwde garage en grote tuin bieden nu onderdak aan vier exposities per jaar. Elke expositie laat kunst zien van drie kunstenaars, die nationaal maar ook internationaal exposeren. De kunstsoort varieert van schilderkunst tot beelden en van fotografie tot sieraden.

Bijzondere kunstvormen

Voor de nieuwe exposities reizen Piet en Els stad en land af, op zoek naar bijzondere kunstvormen. Bijvoorbeeld een kunstenaar die puzzel kleuretsen maakt. Of een kunstenaar die een speciale techniek gebruikt, waarbij een object gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet geglazuurd wordt. Door de combinatie van een wisselende expositie en bijzondere kunstvormen is deze galerie zeker een bezoekje waard!

Vlag buiten Galerie De Tuinkamer
Kunst in de tuin
Galerie binnen met kunstwerk aan de muur
Galerie binnen met beelden en schilderkunst.

Interactief

De galerie geeft naast de kunst zelf ook een inkijkje in de ateliers van de kunstenaars. In een video leer je over het werkproces van de verschillende kunstenaars. Deze video’s zijn ook te zien op het YouTube-kanaal van Galerie De Tuinkamer.

De galerie is tijdens een expositie op vrijdagen en zaterdagen te bezoeken. Wil je met een groep langskomen? Neem dan contact op met de galerie voor de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de site van Galerie De Tuinkamer!

Meer over Galerie De Tuinkamer

Galerie De Tuinkamer
Wilsonstraat 61
2131PM Hoofddorp
Nederland