Shoppen op de Olmenhorst

In Lisserbroek vind je een heel bijzonder landgoed: een romantische boomgaard van 31 hectare middenin Haarlemmermeer. Op Landgoed de Olmenhorst groeien de lekkerste appels en peren (aan maar liefst 65.000 bomen!), met liefde en aandacht geteeld op een duurzame en biologische manier. En dat proef je! Naast het plukken van fruit, kun je hier ook ambachtelijk en duurzaam shoppen. Lees verder voor onze leukste tips.
Doorkijkje naar Olmenhorst
Winkel op de Olmenhorst

Pomme Chatelaine

Pomme Chatelaine is een supergezellige winkel vol delicatessen, kleding en interieuritems. Lampen, aardewerk, cadeaumanden, kussens en tassen zijn slechts een greep uit het assortiment. Veel items zijn ook in de webshop te koop. Met de feestdagen ben je hier aan het juiste adres voor relatiegeschenken en kerstpakketten. Pomme Chatelaine is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 16 uur.

Kaarsenmakerij

Kaarsenmakerij Willemijn

Willemijn heeft liefde voor het vak. In deze kaarsenmakerij wordt op ambachtelijke wijze kaarsen gemaakt. Je kunt hier kaarsen en andere bijpassende artikelen kopen zoals kandelaars en servetten. Ook speciale kaarsen voor geboortes, verjaardagen en rouwgelegenheden kunnen speciaal gemaakt worden. Verder kan jong en oud hier terecht voor workshops en kinderfeestjes. De openingstijden van Kaarsenmakerij Willemijn zijn: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Winkel Hiro van buiten

Hiro Natuurlijk Wonen

Ga je binnenkort zelf aan de slag in huis? Hiro Natuurlijk Wonen verkoopt en adviseert in materialen voor biologisch bouwen, werken, wonen en onderhoud. Denk aan leem en tadelakt, maar ook natuurverf en tuinhout. Maar zelfs ook producten van schapenvacht, bijenwas kaarsen en olijfoliezepen. Dit alles is ook te koop in de online shop. Een bezoekje waard! Hiro Natuurlijk Wonen verzorgt ook diverse workshops en cursussen op de Olmenhorst. Hiro Natuurlijk Wonen is open van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 16 uur.

Fruitloods

De Fruitloods

Zelfs in De Fruitloods, dé plek om te genieten van horeca, kun je heerlijke producten shoppen. Neem dan ook eens een kijkje in de winkel. Je vindt hier Olmenhorst producten, denk aan sapjes en appelcider, maar ook honing en lekkere biertjes. Ook wijnen van VinBeau en de bakproducten van Korenmolen De Eersteling zijn hier te koop. Jammie! De Fruitloods is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. 

Speksteen

Atelier Prager

In dit Atelier wordt gewerkt aan herdenkingsmonumenten, beelden, portretten en relatiegeschenken. In opdracht of naar eigen ontwerp. Denk aan kunst in glas, brons en keramiek. Ook worden er workshops georganiseerd. Atelier Prager is op vrijdagen en zaterdagen van 13 tot 16 uur geopend, en andere dagen op afspraak.

ZijdeAtelier Le Bonthi

Le Bonthi ZijdeAtelier

Al meer dan dan 35 jaar schildert en werkt Leoni Bonnet-Thissen op en met zijde, in een veelvoud van technieken. Je kunt hier diverse soorten kunst bewonderen: van kleding tot interieuritems, en van sieraden tot schilderijen. Ook kun je hier workshops volgen. Le Bonthi ZijdeAtelier is geopend op afspraak. 

Landgoed de Olmenhorst is open van zonsopgang tot zonsondergang en is voor iedereen gratis toegankelijk. Kom dan ook vooral langs om te genieten van de rust en de natuur, of om mee te doen met een van de leuke activiteiten! Je had vast al gedacht aan een rondleiding, speurtocht of teambuilding. En misschien heb je ook al eens een bloesemwandeling gemaakt. Combineer het met een dagje shoppen en een hapje eten in de Fruitloods. En wist je al dat je hier ook kunt trouwen in het Boshuis of kunt kamperen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Contact

Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 481a
2156AS Lisserbroek
Nederland