Fleur van Hecke, inwoonster van Hoofddorp en shopping expert

Fleur van Hecke is inwoonster van Hoofddorp. Ze is 24 jaar jong en studeert communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft ze ook nog haar eigen podcastkanaal Missie In Mind waarin ze experts interviewt over lifestyle, gezondheid en ondernemen.
Fleur van Hecke.

Fleur woont vlakbij het winkelcentrum en kent Hoofddorp op haar duimpje. Ook houdt ze enorm van winkelen en is ze een ware shopping expert. We vroegen Fleur naar haar favoriete winkels, de leukste plekken om te lunchen, en nog veel meer. Lees snel verder voor Fleurs tips en laat je inspireren om een geweldige dag in Hoofddorp te hebben.

 

Fleur, wat is jouw link met Haarlemmermeer?  

Ik woon al sinds mijn geboorte in Hoofddorp. Ik ben overal dus heel bekend mee en heb het dorp echt zien ontwikkelen in de loop van de tijd.  
 

Waar in Hoofddorp shop jij het liefst? 

Wanneer ik ga winkelen in Hoofddorp probeer ik winkels op te zoeken die niet standaard zijn. Boetiekjes met diverse, mooie en exclusieve merken. Een mooi voorbeeld van zo’n typisch boetiekje is Cartouche. Ze hebben voor elke vrouw veel keuze. Wat ik ook handig vind is dat de winkel de mogelijkheid biedt om setjes te maken omdat alles op kleur hangt. En niet te vergeten, je krijgt ook nog eens gratis stijladvies van de gastvrije verkoopster. 

Wanneer ik ga winkelen in Hoofddorp probeer ik winkels op te zoeken die niet standaard zijn, zoals winkels met een bijzondere collectie.
Fleur van Hecke shoppen in Hoofddorp centrum.
Fleur van Hecke in de winkels

Wat zijn verder je lievelingswinkels? 

Ook kom ik geregeld bij de H&M en Zara. Maar het liefst kies ik voor een kledingwinkel die er wat meer uitspringt, zoals Costes. Ook dit is een voorbeeld van een winkel met een ruim assortiment. 

Rituals is ook een favoriet van mij. Het is een ideale winkel om een cadeautje te scoren voor vrienden en vriendinnen of om jezelf te verwennen. Als ik op zoek ben naar een goed boek neem ik graag een kijkje bij Boekhandel Stevens. Deze boekenwinkel heeft een groot aanbod met literatuur. Maar ook voor boeken over voeding en psychologie kun je hier terecht. Ik kan hier altijd wel wat leuks vinden. 
 

Ook vind ik het leuk om te shoppen voor mijn interieur. Bijvoorbeeld bij Rivièra Maison, hier vind je mooie items om je huis mee in te richten: van tafels, stoelen en banken tot leuke accessoires. Perfect om je woning mee op te pimpen. Maar ook leuk om te shoppen voor een cadeau voor vrienden die net een huis hebben gekocht! 
 

Winkel je het liefst alleen of samen met vriendinnen? 

Als ik ga winkelen ga ik vaak alleen, want dat is makkelijk. Maar ik winkel ook vaak met mijn zus samen, dan is het extra gezellig. Wat ook handig is, is dat we elkaar dan direct advies kunnen geven, aangezien we dezelfde smaak hebben. Als ik met vriendinnen ga winkelen gaan we vaak naar een plek buiten Hoofddorp. 
 

Waar lunch jij het liefst tijdens het shoppen? 

Ik lunch het liefst bij Zoet & Zalig aan het Polderplein. Deze lunchroom is perfect voor een luxe broodje of een goede salade. De broodjes hier zijn altijd rijkelijk belegd en er is veel keuze.  
 

Een andere leuke plek is Bagels & Beans. Hier ga ik heen als ik zin heb in een bagel, want die heb je niet bij andere lunchzaken. Ik drink er het liefst verse muntthee met gember bij. Die combinatie hoor je niet vaak, maar het is echt enorm lekker! 
 

Extra tip: als bijbaantje werk ik bij Pizzeria Amici. Dit is een traditionele pizzeria waar je heerlijke verse pizza’s en pasta’s kunt eten. Ze worden met de hand gemaakt, door echte Italianen. Een perfecte plek om na een dagje shoppen bij te komen en je even in Italië te wanen. 

Ik ben trots dat we een gemeente zijn die veel te bieden heeft. Op het gebied van sport, maar ook met een groot winkelcentrum waar mensen kunnen winkelen.

Ik las dat je ook een sportliefhebster bent, wat zijn je favoriete plekken om te sporten in Hoofddorp? 

Ik denk dat de gemeente Haarlemmermeer steeds meer probeert te doen aan recreatiegebieden. Dit is heel fijn als je even wil zonnebaden of een wandeling wil maken. Er komen ook steeds meer sportvelden bij, zoals bij de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos. Dit geeft mensen de ruimte om fit te blijven en te blijven bewegen. Het is enorm fijn dat dit echt wordt aangemoedigd. 
 

Mijn lievelingsplek om te sporten is het Haarlemmermeerse Bos. Ik ga hier vaak heen om een rondje hard te lopen. Ik ren dan om het bos heen en eindig bij Big Spotters Hill. Hier loop ik dan wel zo’n 10 kilometer, dus een flink stuk. 
 

Waar ben jij trots op als inwoner van Haarlemmermeer? 

Waar ik trots op ben is dat we een gemeente zijn die veel te bieden heeft. Op het gebied van sport, recreatie en met een groot winkelcentrum waar mensen kunnen winkelen.  
 

Of je nu een fanatieke sporter of shopper bent, in Hoofddorp valt genoeg te beleven. Ik kan het iedereen aanraden om eens een middagje te komen shoppen in ons winkelcentrum!