Ommetje Big Spotters Hill

7,1 km
Parkeerterrein in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp
Heb jij zin in een mooie wandelroute door de groene omgeving van Haarlemmermeer?
Big Spotters Hill in de verste en op voorgrond gras en bloemen

Tijdens deze route ontdek je de prachtige natuur in het Haarlemmermeerse Bos. Ook kom je langs het Kunstfort bij Vijfhuizen en andere bijzondere plekken in dit mooie dorp. Als afsluiter kun je genieten van het prachtige uitzicht bij Big Spotters Hill!

Startpunt

De wandeling begint bij het parkeerterrein in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp, op de oude locatie van het voormalig restaurant Vork En Mes, vlak aan het meer.  

1 Haarlemmermeerse Bos

Je loopt het eerste deel van de route door het prachtige Haarlemmermeerse Bos. Dit prachtige natuurgebied is maar liefst 115 hectare groot en heeft speciale wandelpaden waar je de diversiteit van de natuur kunt ontdekken. Ook biedt bos recreatie voor jong en oud. Zo zijn er voor de kleinste bezoekers verschillende speeltuinen en is er een speelparcours. Links van restaurant Papa’s Beach House vind je een kleine speeltuin aan het water. Volwassenen kunnen vanaf het terras bij Papa’s Beach House zelf zo het water in, om heerlijk te zwemmen of zelfs te suppen! 

Waterpartij in recreatiegebied Haarlemmermeerse bos in de herfst

2 Kunstfort bij Vijfhuizen

Via het Haarlemmermeerse Bos loop je omhoog naar Vijfhuizen. Hier aangekomen vind je het prachtige Kunstfort Vijfhuizen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een van de forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam. Op deze bijzondere plek komen beeldende kunst en militair erfgoed samen. Je kunt hier tentoonstellingen bekijken, meedoen aan workshops, maar ook heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Buitenkan kunstfort Vijfhuizen met water aan voorkant

3 Expo Haarlemmermeer

Vanuit Vijfhuizen loop je via de Plesmanhoek naar een bekende plek: evenementenlocatie Expo Greater Amsterdam. Het glazen gebouw werd tijdens de Floriade 2002 opgericht. De tentoonstellingsruimte heeft een oppervlakte van maar liefst 26.000 vierkante meter en heeft zelfs een auditorium. Deze unieke glazen accommodatie is de perfecte locatie voor diverse beurzen en evenementen, zoals Bright Day, Citromobile, de Libelle Zomerweek en diverse rommelmarkten. 

Luchtfoto van dorp Vijhuizen met links op foto de zonnepanelen op dak Expo

4 Big Spotters Hill

Vanuit Expo Haarlemmermeer loop je weer een stuk door het Haarlemmermeerse Bos, waar je vervolgens aankomt bij Big Spotters Hill. Deze heuvel is in 2002 aangelegd voor de Floriade en is 42 meter hoog. De heuvel is gemaakt van de aarde die vrijkwam bij het uitgraven van sloten en vijvers op het Floriadeterrein. De vorm is gebaseerd op de Piramide van Cheops in Egypte. Big Spotters Hill is een bijzonder uitkijkpunt in het Haarlemmermeerse Bos. Geniet hier dan ook zeker even van het prachtige uitzicht! 

Big Spotters Hill in de verte en op voorgrond gras en bloemen

Eindpunt

De route eindigt waar je bent gestart, bij het parkeerterrein in het Haarlemmermeerse Bos. Heb jij zin gekregen om deze wandelroute te lopen? Bekijk dan snel de gehele route via onderstaande link! 

Meer over het startpunt

Startpunt route
Haarlemmermeerse Bos
Paviljoenlaan 1
2131 LZ Hoofddorp
Nederland