Orchideeënroute

2,1 km
Cpunt Hoofddorp
De Orchideeënroute leidt je langs plekken in het centrum van Hoofddorp waar in mei, juni en juli orchideeën bloeien. Bij orchideeën denk je al snel aan tropische gebieden, maar ook in ons volgebouwde Nederland komen deze wilde soorten voor.
Orchideeën in het wild in Hoofddorp

In de tropen groeien ze hoog in de bomen, maar bij ons gewoon op de grond. Sommige delen van Haarlemmermeer blijken een perfecte voedingsbodem voor orchideeën te zijn. Ontdek deze prachtige bloemen in de lentemaanden tijdens deze mooie wandeltocht! 
 

Startpunt

De wandelroute start bij Theater van C. aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. 

1 Fort van Hoofddorp

Een stukje voor het Raadhuisplein kun je het Fort van Hoofddorp zien liggen. Deze unieke locatie is het zeker waard om ook te bezoeken. Zo kun je hier onder andere theatervoorstellingen en concerten bijwonen in het openluchttheater. Ook zijn er altijd exposities te zien in dit prachtige monumentale gebouw. Daarnaast kun je voor een heerlijke lunch of diner terecht bij restaurant Fort NOXX.

Fort van Hoofddorp

2 Kinepolis Hoofddorp

Verderop in Hoofddorp vind je ook een prachtige bioscoop! Kinepolis Hoofddorp heeft moderne zalen met meer dan 1000 comfortabele zitplaatsen. Het filmaanbod is heel breed. Weet je niet welke film je wilt zien? Het personeel staat hier altijd klaar om je te helpen bij het uitkiezen van de geschikte speelfilm voor jouw filmuitje. 
 

Voorkant bioscoop Kinepolis

3 The Farm Kitchen

Vlakbij Kinepolis vind je The Farm Kitchen, een lunchrestaurant naast station Hoofddorp. Zoals de naam al doet vermoeden komen in dit restaurant de ingrediënten rechtstreeks van de boer. Het restaurant is opgezet door chef-kok Jonathan Karpathios. Hij was al jaren de drijvende kracht achter Vork & Mes in Hoofddorp. Vijf dagen per week kun je in het mooie Feng Shui-interieur lunchen. Lunchen bij The Farm Kitchen is de ideale manier om wat energie bij te tanken voor het laatste deel van jouw wandeling! 

Gezonde wraps op stapel van de Farm Kitchen

Eindpunt

De route eindigt bij de Rijnlanderweg in Hoofddorp. Heb jij zin om deze fleurige wandelroute te lopen? Bekijk dan snel de gehele route via onderstaande link! 

Meer over het startpunt

Startpunt route
Theater van C.
Raadhuisplein 3
2132 TZ Hoofddorp
Nederland