Ringvaart Regatta – Unieke roeimarathon door Haarlemmermeer

Hou jij van roeien en ben je wel in voor een sportieve uitdaging op het water? Dan is de Ringvaart Regatta wat voor jou! Deze unieke roeimarathon van maar liefst 100 kilometer voert over de Ringvaart, vanuit Leiden langs Aalsmeer, Zwanenburg en Lisse, uiteindelijk helemaal naar de finish in Delft. Doe mee met dit geweldige sportevenement door Haarlemmermeer en beleef een onvergetelijke tocht over de Ringvaart!
Roeiers op de Ringvaart

Wat valt er te beleven tijdens Ringvaart Regatta?

De Ringvaart Regatta werd voor het eerst geroeid in 1976. Sinds de oprichting heeft deze roeiwedstrijd veel grote veranderingen doorgemaakt waardoor het is uitgegroeid tot een professionele race. De Ringvaart Regatta is meer dan alleen een roeimarathon van 100 km. Het gaat hier niet alleen om het doel maar ook om het proces: om het aangaan van een mooie uitdaging, samen met je vrienden. Dit levert je gegarandeerd een bijzondere ervaring op, die je nooit zal vergeten! De Ringvaart Regatta is een dag vol sport en plezier op het water, waarin jij je grenzen kunt verleggen en je het beste uit jezelf en je teamgenoten haalt. Aan het eind van de roeiwedstrijd wordt alle inspanning beloond tijdens een geweldig feest bij de finish in Delft. Hier staan duizenden toeschouwers te wachten om je te feliciteren. De Ringvaart Regatta begint in Leiden, bij roeivereniging Asopos de Vliet. Na een aantal kilometer wordt de rivier de Kaag overgestoken. De wedstrijd voert vervolgens langs Aalsmeer Zwanenburg en Lisse, uiteindelijk helemaal naar de finish in Delft. Tussendoor zijn er verschillende stopplekken waar vrijwilligers klaarstaan om je te assisteren zodat je even bij kunt komen.

Waar en wanneer? 

De Ringvaart Regatta vindt dit jaar plaats in op 29 mei 2024. De tocht begint in Leiden en eindigt in Delft, waar alle boten bij Lijm en Cultuur finishen en van het water worden gehaald. Hier kun je dan bijkomen met een heerlijke maaltijd, waarna de dag wordt afgesloten met een feestelijk festival. Trommel dus al je roeivrienden op en doe mee aan dit onvergetelijke sportevenement! 

Enthousiast geworden? De inschrijfperiode is van maart tot en met april 2023, mis het niet!