De 3 leukste biologische restaurants in Haarlemmermeer

De omgeving van Haarlemmermeer zit boordevol toprestaurants. Ook zijn er duurzame restaurants waar je heerlijk biologisch kunt eten. Wij zetten hier de 3 leukste biologische restaurants in Haarlemmermeer voor je op een rijtje! Bij deze groene hotspots kun je genieten van gezonde gerechten – en ook nog eens op een bijzondere locatie! Bereid je maar voor op een onvergetelijk culinair uitje.
Eten bij The Farm Kitchen
Farm Kitchen burrito's
1

The Farm Kitchen

Bij The Farm Kitchen in Hoofddorp staan de mensen met beide benen op de grond, met de voeten direct in de aarde. The Farm Kitchen laat je volgens hun motto “Earth's Own Cuisine” ontdekken: vers lokaal voedsel dat rechtstreeks van de boeren komt. De menukaart is geïnspireerd door de seizoenen, bereid met verse biologische ingrediënten. Goed voor lichaam, maar ook goed voor de aarde.

Bij dit biologische restaurant vlakbij Amsterdam kun je naast salades, wraps, soepen en verse sappen en smoothies ook meedoen aan speciale kookworkshops – ook leuk als teambuilding uitje! Tijdens de workshops leer je meer over gezonde voeding en hoe je de beste vegetarische gerechten klaar kunt maken.

Appeltaart bij De Fruitloods
2

De Fruitloods

De Fruitloods op Landgoed de Olmenhorst is een plek waar je helemaal tot rust komt. Dit restaurant ligt op het prachtige Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Op deze boomgaard groeien de lekkerste appels en peren, die met liefde en aandacht worden geteeld volgens biologische principes. Het oude fruitsorteercentrum is omgetoverd tot lunchroom. De originele functie van de Fruitloods is nog goed zichtbaar door de wandbekleding van de aangrenzende koelcellen. De glazen kas geeft een bijzondere sfeer aan elke lunch.

Bij de Fruitloods kun je genieten van koffie met verse appeltaart – gemaakt met de appels uit eigen boomgaard – een uitgebreide lunch of high tea. Daarnaast kun je je opgeven voor bijzondere thema diners met getalenteerde chef-koks. In het winkelgedeelte kun je de Olmenhorst sappen, jams en de verse oogst kopen. Lekker voor thuis, en leuk om cadeau te geven!

Restaurant 't Fort
3

Restaurant 't Fort

Bij Restaurant ’t Fort in Vijfhuizen kun je lunchen en dineren op een wel heel bijzondere locatie. Dit historische fort hoort bij de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie die onderdeel is van de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit monumentale fort vind je nu een geweldig restaurant, samen met het Kunstfort bij Vijfhuizen – een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen.
 

Je kunt vijf dagen per week komen lunchen en dineren bij Restaurant ’t Fort. De menukaart bevat verfijnde culinaire gerechten zoals escargots, gerookte eendenborst of truffel paddenstoelensoep. Naast deze ‘haute cuisine’ is er ook een toegankelijke kaart met vier versies van de populaire bunkerburger. Hou wel genoeg ruimte over voor een toetje! De ‘Hemelse modder’ mag je absoluut niet missen.