Expositie: “Spelen met natuurlijke materialen”

De tentoonstelling "Spelen met natuurlijke materialen" neemt je mee op een reis door verschillende artistieke landschappen, waar elk schilderij van Romana Václavikova en ieder glasobject van Bert Sterk een uniek verhaal vertelt door middel van het gebruik van verschillende materialen. De expositie “Spelen met natuurlijke materialen” loopt van zaterdag 6 april tot en met 24 mei en wordt geopend op vrijdag 5 april om 16.00 uur. Iedereen is welkom bij de opening of tijdens de expositiedagen en de toegang gratis.
Bron: Galerie de Tuinkamer

Als kind werd Romana Václavikova al geïnspireerd door de structuur van stenen, bomen, hout en droge aarde. Deze inspiratie stimuleerde haar om kunst te creëren met materialen zoals hout, papier en plastic. Alle schilderijen tonen een 3D-textuur die uit het oppervlak van het canvas tevoorschijn komt. Dit zorgt ervoor dat de nieuwsgierige kijker de oppervlakte van het schilderij graag aan zou willen raken. Het gebruik van recyclebaar materiaal geven haar schilderijen een uniek karakter en et neemt je mee naar een wereld van fantasie en emotie. Tegelijkertijd dient het als een decoratief element.

Bert Sterk heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen de opleiding Glaskunst afgerond, waar hij alle aspecten van de glaskunst ontdekte en zich is gaan specialiseren in het glas gieten in mallen en in zandvormen. Deze techniek geeft de mogelijkheid om het beeld in was of klei de gewenste vorm te geven en er een mal omheen te maken. Na het gieten krijgt het glasobject een matte of ruwe huid door de afdruk van de mal of het zand. Dit geeft, in combinatie met licht, een versterking aan een beeld dat met geen ander materiaal mogelijk is. Soms wordt het glasobject gecombineerd met andere materialen. Dit zijn verweerde, geleefde materialen, zoals hout, steen of touw.

Na de opening is de expositie “Spelen met natuurlijke materialen” nog te zien van 6 april tot en met 24 mei op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur op afspraak te zien. Het adres is: Wilsonstraat 61, 2131 PM in Hoofddorp. Het maken van een afspraak is mogelijk door te bellen naar 023-5623858 of door te mailen. Kijk hier voor meer informatie over Galerie de Tuinkamer.