Fort 5: brasserie en evenementenlocatie in voormalig fort

Fort 5 is een unieke plek waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast kun je er toffe evenementen bijwonen of organiseren. Van gezellig lunchen in de brasserie tot een sit-down diner en van een streetfoodfestival tot een walking dinner. Bij Fort5 ben je aan het juiste adres! Geniet van gerechten gemaakt met lokale, duurzame en smaakvolle ingrediënten terwijl je jouw ogen uitkijkt op deze historische en kunstrijke locatie.

Fort 5

Het 19e-eeuwse fort in Vijfhuizen is een UNESCO monument en goed bewaard gebleven. Met de twee andere forten in de gemeente Haarlemmermeer vormt het een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Op het forteiland vind je unieke ruimtes waaronder de kazemat en kruidloods. Naast het kunstfort zijn verschillende kunstenaars met hun ateliers op het eiland gevestigd. Sinds 2023 vind je hier ook Fort 5. De ligging ten opzichte van de zon maakt ook het terras in de zomermaanden een populaire plek voor een drankje. Een oase van rust en groen.  

Blauwe entree deur van restaurant 'T Fort in Vijfhuizen
Inrichting Brasserie Fort 5
Inrichting Brasserie Fort 5

Brasserie 

Zin in een koffietje met gebak? Of in een heerlijke lunch bestaande uit een luxe belegd broodje, frisse salade of warme maaltijd? Of schuif je tóch liever aan voor een verrukkelijke borrelplank? Waar je ook zin in hebt, bij Fort 5 vind je het. Van woensdag tot en met zondag kun je van 10 tot 18 uur genieten van lekker eten op deze bijzondere locatie. 

Evenementenlocatie

Zoek je een toffe plek voor jouw evenement? Op deze unieke locatie wordt jouw evenement gegarandeerd een succes! Jouw borrel, feest, bruiloft, diner, teamuitje, beurs, congres of zelfs festival wordt er een om nooit te vergeten. Het fort is centraal gelegen, heeft voldoende parkeergelegenheid en er is ruimte voor al jouw gasten. Binnen is er capaciteit voor wel 525 gasten en buiten voor maar liefst 1500! Daarnaast verzorgt Brasserie Fort 5 catering op maat, helemaal naar jouw smaak en met gebruik van lokale en duurzame ingrediënten. Wat wil je nog meer?

Qeet deelt lokale smaken!

Fort 5 is sinds 2023 in handen van het Utrechtse bedrijf Qeet. De missie van Qeet, en dus ook van Fort 5 is om vanuit lokale smaken en voornamelijk de vegetarische keuken, een andere beleving aan tafel te geven. Fort 5 werkt met lokale smaken uit de buurt. Eten en drinken legt gemiddeld 30.000 kilometer af, voordat het op je bord ligt of in je glas zit. Normaal komt ons eten en drinken van over de hele wereld. Het is de missie van Qeet en dus ook van Fort 5 om dat te beperken tot 30 kilometer. Dat is best een statement. Door zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers wil Qeet dit vorm geven. De norm van Fort 5 als er vis of vlees geserveerd wordt, is dat dieren een goed leven hebben gehad en uitsluitend uit Nederland, de Noordzee of de Nederlandse rivieren komen. 
 

Contact

Fort 5
Fortwachter 3
2141 EE Vijfhuizen
Nederland