Bloesemtijd: dit zijn dé plekken om bloesems te fotograferen in Haarlemmermeer

Een favoriet jaargetijde van velen: de lente. Niet alleen omdat het (meestal) mooier weer wordt, maar ook omdat de bloesems ontwaken. Er zijn genoeg plekken in Haarlemmermeer waar je deze kunt bekijken. En er natuurlijk prachtige foto’s van kunt maken. Benieuwd waar? Wij zetten een aantal locaties onder elkaar. Kende jij ze allemaal?
Bloesems met blauwe lucht in Beukenhorst
Bloesems in de Fruittuinen

Fruittuinen in Hoofddorp

Vlakbij het centrum van Hoofddorp vind je de fruittuinen. In deze woonwijk staan ongeveer 20 bloesembomen die prachtig bloeien in het voorjaar. Omgeven door stadspark Hoofddorp en dus veel groen is het een ware oase van rust tussen alle bedrijvigheid in Hoofddorp. Als de kersenbloesems in de woonwijk zijn uitgebloeid, kun je doorlopen naar de appelboomgaard in het stadspark.

Bloesems Beukenhorst

Beukenhorst Oost

Verstopt in de kantoorjungle van Beukenhorst Oost, vlakbij het hippe en trendy restaurant Masami Fusion Cuisine, liggen prachtige bloesems. Dé plek om architectuur met bloesems te fotograferen voor een urban look en feel. De bloesems op de foto staan bij het gebouw van Omicron. 

Bloesemboom aan de Ringvaart in Vijfhuizen

Vijfhuizen

Een van de grootste bloesembomen die wij ooit hebben gezien staat aan de Vijfhuizerdijk, op de hoek bij restaurant De Nieuwe Meerpaal. Hier kun je genieten van de bloesem en de Ringvaart. 

Corendon hotel met bloesems

Corendon Village Hotel

Onder de grote Boeing 747 die bij het Corendon Village Hotel staat staan prachtige bloesembomen. Maak een wandeling onder het vliegtuig en door de tuin en sluit af bij een van de bars en restaurants in het hotel. 

Bloesempark in Amstelveen

Bloesempark in Amsterdamse bos

Net over de Ringvaart vind je het Bloesempark verscholen in het Amsterdamse Bos. Hier vind je 400 kersenbloesembomen. Deze plek trekt dan ook veel bezoekers, en terecht! We raden een bezoekje aan op een doordeweekse dag of vroeg in de ochtend.  

Perenbloesem in Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst

Hier moet je nog even voor wachten, want de appel- en perenbomen staan iets later in bloei. Maar als ze bloeien, kun je hier je geluk op! Op dit immense landgoed vind je ongeveer 50.000 appelbomen en 10.000 perenbomen. Als die straks allemaal in bloei staan wil je Landgoed de Olmenhorst echt een bezoekje brengen!

Mis jij jouw favoriete plek om bloesems te fotograferen in dit lijstje? Laat het ons weten en dan voegen we deze toe.