De lekkerste en mooiste streekproducten van Haarlemmermeer koop je hier

Bij landwinkels op de boerderij kun je verse producten rechtstreeks bij de boer kopen. Wij zetten de leukste plekken waar je streekproducten in Haarlemmermeer kunt shoppen voor je op een rij. Van vers fruit en groente direct van het land tot heerlijke streekproducten en de mooiste biologische bloemen – de beste producten vind je bij deze winkels!
Image
Streekproducten
Image
Man plukt aardbei en doet hem in bakje bij Van Reeuwijk Fruit en Flowers

Van Reeuwijk Fruit & Flowers

De bloemenwinkel bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes biedt heerlijk fruit en de mooiste bloemen aan. Voor de pioenrozen reizen er zelfs klanten vanuit het hele land naar Abbenes! Ook kun je in de winkel allerlei streekproducten kopen, zoals limonadesiroop, jam en dessertsaus. In het voorjaar zijn er bovendien heerlijke verse asperges verkrijgbaar en in het najaar vind je hier zoete stoofperen. 
 

Adres: Van Reeuwijk Fruit & Flowers, Hoofdweg 1475, 2157 PA Abbenes

Image
Rozen en Radijs

Rozen & Radijs

Bij Rozen & Radijs in Burgerveen vind je de mooiste verse biologische rozen, direct uit de kas en te koop in de eigen winkel. De familie Vis staat hier 365 dagen per jaar voor je klaar om jouw persoonlijk advies te geven over hun rozen. Naast de prachtige rozen kun je in de winkel ook terecht voor bruidsbloemen, rouwbloemen, bijzondere boeketten en bloempotten. 
 

Adres: Rozen & Radijs, Aalsmeerderweg 938, 2154 ME Burgerveen

Image
Elisabeth-Hoeve

Elizabeth-Hoeve

Het agrarische boerenbedrijf Elizabeth-Hoeve in Nieuw-Vennep van de Gebroeders Ham heeft een eigen landwinkel waar je de lekkerste producten kunt shoppen. Denk bijvoorbeeld aan verse eieren, aardappelen en uien rechtstreeks van de boer. Ook verkoopt de winkel perfecte frietaardappelen, stevige goudgele uien en nog veel meer kwaliteitsproducten. 
 

Adres: Elizabeth-Hoeve, Hoofdweg 1379, 2151 MA Nieuw-Vennep

Image
de Landyn

De Landyn

De Landyn is een biologische tuinderij met boerderijwinkel en zorgboerderij in Zwaanshoek. Bij de boerderijwinkel van de Landyn kun je terecht eigen geteelde groenten en kruiden en biologische groenten en fruit uit de buurt. Daarnaast vind je hier een ruim assortiment aan biologische levensmiddelen zoals pasta, rijst en muesli, maar ook overheerlijke streekproducten zoals kaas, jam en honing.  
 

Adres: De Landyn, Spieringweg 1228, 2136 LR Zwaanshoek

Image
Korenmolen De Eersteling

Korenmolen De Eersteling

Korenmolen De Eersteling is een uniek monument in Hoofddorp. Deze authentieke molen is nog steeds in bedrijf en je kunt het versgemalen meel rechtstreeks bij de molenaar kopen! Bij de winkel van Molen de Eersteling kun je terecht voor diverse soorten meel, maar ook voor heerlijke broodmixen, pannenkoekenbeslag, cakemixen, honing en verse eieren. Alles wat je nodig hebt om de lekkerste broden en taarten te maken vind je dus hier! 
 

Adres: Korenmolen De Eersteling, Hoofdweg 741, 2131 MA Hoofddorp 

Image
Van Wees

Kaasboerderij Van Wees

Op de authentieke Kaasboerderij Van Wees in Nieuw-Vennep wordt heerlijke boerenkaas gemaakt met melk van eigen koeien. Zodra je deze kaas zelf proeft, zal je merken dat ambachtelijke verse kaas echt lekkerder smaakt dan kaas uit de supermarkt! In het kleine winkeltje op het erf liggen de kazen al klaar. Natuurlijk mag je altijd even proeven voor je je keuze uit de verschillende soorten kaas maakt. Naast jonge en oude kaas maakt Kaasboerderij Van Wees zelf ook heerlijke kruidenkazen – je vindt hier dus altijd wel iets speciaals. 
 

Adres: Kaasboerderij Van Wees, Rijnlanderweg 1166, 2153 KC Nieuw-Vennep

Image
Palingrokerij

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens

Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens in Burgerveen is een begrip in de wijde omgeving. In dit familiebedrijf wordt namelijk elke dag de beste verse paling uit Haarlemmermeer op ambachtelijke wijze gerookt! Eigenaar Dirk Eveleens doet dit al meer dan 50 jaar. Hij koopt paling die in zuiver water wordt gekweekt en bewaart de vis in speciale bunnen die in de Ringvaart hangen. Naast paling kun je in de winkel ook terecht voor verse zalm, makreel, garnalen, of natuurlijk een heerlijk broodje paling om zo op te eten. 
 

Adres: Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens, Leimuiderdijk 227, 2154 MN Burgerveen

Image
Wickevoorter Stadsboeren

De Wickevoorter Stadsboeren

De Wickevoorter Stadsboeren in Cruquius vind je op Landgoed Wickevoort, een nieuwe duurzame woonwijk. Omringd door de oudste bomen van de Haarlemmermeer ontstaat hier een nieuwe gemeenschap. Bij de De Wickevoorter Stadsboeren kun je terecht voor lokaal geteelde producten, zoals verse eieren, vlees van biologische kippen en varkens, groenten, kruiden en zelfs bloemen – allemaal geteeld volgens duurzame biologisch-dynamische principes. 
 

Adres: De Wickevoorter Stadsboeren, Spieringweg 646, 2142 ED Cruquius