Ommetje Buitenschot

6,6 km
Oude Raadhuis aan de Hoofdweg Oostzijde 675 in Hoofddorp
Zin in een wandeling door Buitenschot en Hoofddorp centrum? Met deze mooie wandelroute kom je door het bijzondere landartpark Buitenschot en een stuk door het centrum van Hoofddorp.
Molen de Eersteling

Buitenschot is aangelegd met als speciale doel om de geluidsoverlast van opstijgende vliegtuigen van Schiphol te verminderen. Daarnaast is het een bijzonder gebied om doorheen te wandelen. Ontdek het speciaal ontworpen landschap tijdens dit leuke ommetje! 

Startpunt

De wandelroute begint bij het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg Oostzijde 675 in Hoofddorp. 

1 Molen de Eersteling

Achter het Oude Raadhuis zie je Molen de Eersteling liggen. Deze molen is een historisch monument in Hoofddorp – en hij is nog steeds in bedrijf! Je kunt hier dan ook versgemalen meel kopen, rechtstreeks bij de molenaar. De molen heeft een bijzondere geschiedenis. In 1977 werd hij namelijk verplaatst, van het centrum van Hoofddorp naar de huidige plek bij het Fort bij Hoofddorp aan de Hoofdvaart. Het was een unieke verhuizing, voor een monument van maar liefst 100.000 kilo! 

Molen de Eersteling met groene tractor met kar op voorgrond

2 Fort bij Hoofddorp

Vlakbij Molen de Eersteling vind je het Fort van Hoofddorp. Op deze unieke locatie valt veel te beleven. Zo kun je hier bijvoorbeeld allerlei theatervoorstellingen en concerten bijwonen in het openluchttheater en exposities bekijken in het prachtige monumentale gebouw. Daarnaast kun je voor een heerlijke lunch of diner terecht bij restaurant Fort NOXX. 

Fort van Hoofddorp

Eindpunt

De route loopt verder via de Geniedijk naar de IJweg en een stuk door Buitenschot, waarna je Hoofddorp weer binnenwandelt. De route eindigt waar je bent gestart, bij het Oude Raadhuis. Ben jij geïnspireerd geraakt om deze inspirerende wandelroute te lopen? Bekijk dan snel de gehele route via onderstaande link! 

Meer over het startpunt

Startpunt route
Oude Raadhuis
Hoofdweg Oostzijde 675
2131 BC Hoofddorp
Nederland