De 4 leukste restaurants aan het water in Haarlemmermeer

In de zomermaanden is het extra genieten wanneer je uit eten gaat bij een restaurant aan het water. Gezellig kletsen onder het genot van een hapje en een drankje met een mooi uitzicht geeft je al snel een ultiem vakantiegevoel. Maar wat zijn de leukste plekken in Haarlemmermeer waar je heerlijk kunt eten aan het water? In dit artikel zetten wij de vier leukste restaurants voor je op een rij!
Image
Long Island
Image
Strandterras van Papa's Beachhouse

Papa's Beach House 

Een geweldige locatie voor natuurliefhebbers en watersportfanaten is Papa’s Beach House. Deze stoere tent ligt namelijk middenin het Haarlemmermeerse Bos, aan een groot meer. In de zomer kun je vanaf het terras zo een duik het water in nemen. Niet alleen om te zwemmen, maar ook om te suppen! Daarnaast is er een privéstrand waar je heerlijk kunt liggen zonnebaden. Ook belangrijk: het eten bij Papa’s Beach House is net zo geweldig als de plek zelf!  

Adres: 
Papa’s Beach House, IJweg 961, 2131 LV Hoofddorp 

Image
Terras net uitzicht op water met ondergaande zon bij Lowietje aan de Kaag

Lowietje aan de Kaag 

Bij restaurant Lowietje aan de Kaag kun je, zoals de naam al doet vermoeden, genieten van het prachtige uitzicht over de Kaag. Dit gezellige restaurant ligt in Abbenes en heeft een groot terras. Ook kun je hier verkoelende cocktails drinken, ideaal tijdens een warme zomerdag! Leuk weetje: de gerechten op de menukaart worden grotendeels bereid met groenten uit eigen moestuin. 

Adres: 
Lowietje aan de Kaag, Huigsloterdijk 257, 2157 LN Abbenes 

Image
Terras buiten met uitzicht op het water van Long Island

Restaurant Long Island 

Een andere unieke plek is restaurant Long Island in Hoofddorp. Dit geweldige restaurant ligt namelijk direct aan de Toolenburgerplas. Zwemliefhebbers kunnen vanaf het ruime terras zo het water induiken, waar speciale zwembanen zijn ingedeeld. Long Island is geopend voor lunch, een borrel, diner, of als vergaderarrangement en locatie voor partijen. 

Adres: 
Restaurant Long Island, IJweg 1270, 2133 MJ Hoofddorp 

Image
Aanzicht stoomgemaal Halfweg met water ervoor

Brasserie het Gemaal 

Altijd al eens willen eten in een oud machinegebouw van een historisch stoomgemaal? Bij Brasserie het Gemaal in Halfweg gaat jouw wens in vervulling! Het terras geeft uitzicht over de Ringvaart. Ga je een dagje varen? Er is zelfs een privé-aanlegsteiger waar je jouw boot aan kunt leggen. Of je nu komt voor een gezonde lunch of een uitgebreid diner, je zal hier ongetwijfeld een onvergetelijke tijd hebben! 

Adres: 
Brasserie het Gemaal, Haarlemmermeerstraat 6, 1165 HJ Halfweg